Garageportar till olika byggnader

Ifall du är i funderingar på att bygga en ny garageport så kan Garagelivet ge dig inspiration. De har samlat in historier från andra som har byggt om sina garage och portar. Du hittar även guider som ger dig råd och tips i vad du bör ha i åtanke när du ska bygga en garageport. Det finns gott om val att göra, såsom ifall du ska ha en manuell eller motordriven port, vilka mått samt storlek porten behöver vara och även ifall man ska göra det själv eller köpa till montering. Det är bäst att låta någon annan göra det ifall man själv inte har erfarenhet utav av att montera garageportar.

Olika modeller på garageportar

Vad som spelar roll när man ska välja garageport är hur själva byggnaden ser ut, vilka behov man har, vilken budget man jobbar efter och självklart vad man själv tycker känns bäst i slutändan. En modell är vikporten som är en klassiker sedan 60-talet och är lika använd och uppskattad än idag. Den är smidig eftersom att den inte kräver stor plats, den är lätt att håll ren och den är varken dyr att köpa in eller installera.

Men sedan finns också takskjutporten som är den mest populära garage- och industriporten idag. Det är tack vare många anledningar, men den främsta är för att den är så pass smidig. Den skjuts upp i taket precis som man hör på namnet och tar därför inget utrymme alls på golv eller väggar. Den är också väldigt säker när man monterat upp den och utgör ingen fara så som gamla garageportar annars kan göra med vajrar och liknande. ​